Régi élelmiszer reklámok

Szeretem a régi dolgokat. Az antikvár könyveket, régi családi fotókat és például az omladozó házakat. A régi dolgokban látom az értéket és szeretek elgondolkodni azon, vajon abban az időben amikor fénykorát élte, milyen funkciót töltött be, milyen lehetett.

A régi reklámokkal is így vagyok, pláne ha a témájuk pont a táplálkozás. Elgondolkodom a célcsoporton és azon is, vajon ez a reklám hogyan győzte meg az akkori embereket arról, hogy ez a termék az amit meg kell vásárolni. A képsorokat nézve néha igazán nem tudom elhinni, hogy tudták ezeket nevetés nélkül végignézni (anyukám a bébi papisra például még emlékezett 😀 ). A teljesség igénye nélkül íme néhány videó amelyeken jókat nevettem vagy mosolyogtam:

1. Tejföl, amit “nem lehet megunni”

A műbajusz és a repülőcopfok videója itt érhető el.

2. Tej, a slágerlistán az első hely

A reklámban a tejjel kezdünk, de a tejszínes fagylaltporra ugrunk rá utána. Az itt látható videó utolsó képkockáján pedig mintha a tehén pont lefejelné véletlen az egyik gyermeket.

3. Kecskeméti bébipapi

Hangokra figyelem és van itt egy fura játékbaba is!

4. Hurka gyurka

Egy jó kedélyű reklám, amiben érdemes megfigyelni, hogy mindenki normál tápláltsági állapotú.

5. Liga margarin, márka volt, márka lesz

A reklám, ahol abszolút el lehet hinni azt, hogy az unoka süteményét itt és most kóstolja meg a nagymama először. A nézés amivel sugallva van a döbbenet, hogy ez mennyire finom.. 😀